Basisschool Op Dreef op avontuur in De Ontdekhal

Maandag 12 april was het zover: de allereerste uitvindersexcursie in De Ontdekhal! Groep 5/6 van Basisschool Op Dreef uit Overvecht beleefde het avontuur ‘De Uitvinders en Het Grote Mensen Mysterie’.

 In de gelijknamige speelfilm maakten de leerlingen kennis met Kiki en Finn. Kiki bestudeert mensen in haar wijk en ontdekt met welke problemen ze kampen. Finn vindt zichzelf een ‘mislukte uitvinder’: hij bouwt prachtige uitvindingen, maar niemand heeft iets aan zijn creaties! Maar… samen zijn ze een gouden duo: ze bedenken en maken uitvindingen die de het leven van de wijkbewoners stukken leuker maakt! En voor zijn vriendinnetje Kiki maakt Finn een uitvinding zodat ze ondanks haar dyslexie toch haar leesbeurt in de klas goed kan doen!

Deuralarm solderen en een eigen filmproductie opzetten

De film inspireerde de kinderen enorm om aan de slag te gaan: voor de mevrouw van de snoepjeswinkel maakten ze een deuralarm. Ze moesten hiervoor echt solderen! Het alarm, met zoemer, namen ze mee naar huis. Die hangt inmiddels aan hun eigen slaapkamerdeuren! In de greenscreenstudio maakten ze een eigen filmproductie, vol special effects. Hoe vet was dat?!

Het mooie, maar ook spannende avontuur van Kiki en Finn liet de kinderen ervaren dat er verschillende talenten zijn en dat iedereen zijn of haar eigen talenten heeft. En met creativiteit en techniek kun je het leven van mensen verbeteren!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is fed3b7f1-5114-4c0e-9982-00afc50fb4cd-e1618409503343.jpg

Komen jullie net als Basisschool Op Dreef naar De Ontdekhal?

De Ontdekhal is nu écht open voor scholen! Daarom hebben wij nu een fantastisch kennismakingsaanbod: in april, mei en juni krijgen alle leerlingen tijdens de excursie een gratis ijsje. Dusss… vul snel onderstaand aanvraagformulier in en kom nog dit schooljaar een uitvindersavontuur beleven!

 • Basisschool Op Dreef op avontuur in De Ontdekhal gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Basisschool Op Dreef op avontuur in De Ontdekhal teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.