Code Qube | Bouw je eigen website!

Bouw je eigen website met de Code Qube!

De Code Qube is een interactief, creatief en fysiek hulpmiddel om een site te programmeren. Kinderen worden uitgedaagd om hun website te ontwerpen én te coderen. Het hele programma is gericht op samenwerken en logisch denken. Kleine stapjes worden eerst fysiek zichtbaar gemaakt voordat alles digitaal wordt omgezet. Samen met HTML Henk en CSS Sara duiken de leerlingen in de wereld van deze techniek.


Wat ga je doen?

Om de codes te leren begrijpen gaan de leerlingen in het lesprogramma aan de slag met video’s, spelletjes en quizzen. Aan de hand van allerlei stickers bouwen ze de code op, op de zijden van de Code Qube. Het codeerproces is visueel zichtbaar. De laatste stap is het daadwerkelijk bouwen van de website in de code editor. Zo worden de leerlingen super snel echte, creatieve programmeurs.


Over Code Qube

Code Qube is ontstaan uit het gezamenlijke afstudeerproject van Sharina Kiesebrink en Jessica Eijgelsheim. Zij rondden in 2015 hun opleiding Communicatie & Multimedia Design af aan de Avans Hogeschool Breda. De  eigenaressen delen de passie voor het bedenken en bouwen van websites en dragen deze graag over aan de volgende generatie.


Locatie

Code Qube kan gemakkelijk in de eigen klas worden uitgevoerd. De Code Qube Light wordt geleverd in een gemakkelijke speldoos met alle benodigde materialen. (exclusief tablets en toetsenbord)


Contact

W: www.codecube.nl
E: info@codecube.nl

 • Code Qube | Bouw je eigen website! gastlessen

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er gastlessen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.


 • Code Qube | Bouw je eigen website! teamtraining

  Om je te ondersteunen bij dit project zijn er teamtrainingen beschikbaar. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Excursies

  Beleef de speelfilm en extra gave workshops in de Ontdekfabriek en de Uitvindfabriek. Vul je gegevens in en hier komen we spoedig op terug. Je telefoonnummer is niet verplicht. Het is wel fijner om je persoonlijk te woord te staan.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Toegestane bestandstypen: jpeg, jpg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je kunt jpg's en png's uploaden. Gebruik een liggende foto (Verhouding 16:9 is het mooist) en gebruik geen spaties in de bestandsnaam.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.